Strona główna >> Dania mączne >> Makarony

Spaghetti z tuńczykiem

Składniki:

25 dag spaghetti
puszka tuńczyka w oleju
średnia cebula
zielona papryka
40 dag pomidorów z puszki
ząbek czosnku
2 łyżki oleju
łyżka kaparów
łyżka soli

Spaghetti z tuńczykiem - sposób wykonania:

Spaghetti ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek posiekać, paprykę umyć, wyjąć gniazdo nasienne, pokroić w paski, pomidory odsączyć z zalewy i poszatkować.
Cebule i czosnek zeszklić na oleju, dodać tuńczyka i paprykę, smażyć około 5 minut. Następnie dodać pomidory, kapary, dusić 10 minut po czym sos wymieszać z makaronem, Podawać na gorąco udekorowane pomidorkami koktajlowymi.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 26-05-10 | Czytano: 9717 razy | komentarzy [0]
Spaghetti z tuńczykiem komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ciasta ewa gotuje