Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przepisy na pyszne sałatki Surówka z czerwonej kapusty
Czas 35 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
główka czerwonej kapusty
łyżka rodzynek
łyżka posiekanych orzechów włoskich
2 marchewki
2 winne jabłka
jogurt bałkański
łyżka soku z cytryny
łyżka soku z pomarańczy
kawałek czerwonej cebuli
pieprz, sól
Surówka z czerwonej kapusty - sposób wykonania:
Kapustę czerwoną kroimy na ćwiartki, usuwamy głąb i drobno szatkujemy.
Marchew i jabłka obieramy, ścieramy na tarce z grubymi oczkami (jabłka skrapiamy sokiem z cytryny aby nie ściemniały).
Orzechy prażymy na patelni.
Cebule kroimy w drobną kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą a sałatkę polewamy sosem jogurtowym (jogurt plus sok z cytryny, sok z pomarańczy i przyprawy).
Surówkę wstawiamy na 20 minut do lodówki.
Pyszna do mięs pieczonych i grillowanych.
Prześlij przepis mewa80 | 21-10-10 | Czytano: 11941 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Surówka z czerwonej kapusty prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują