Strona główna >> Desery >> Ciasta

Szarlotka bez jajek

Czas 60 minut Porcji 8 Kcal kalorii Trudność Koszt:

Składniki:

2 szkl. mąki
2 szkl. kaszy manny
1 i 3/4 szkl. cukru
2,5 kg jabłek(obranych)
2 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g masła

Szarlotka bez jajek - sposób wykonania:

Przepis z programu Ewa Gotuje.
Składniki sypkie( mąka, cukier,kasza manna, proszek do pieczenia) pomieszać w misce. Obrać i starkować jabłka (na dużych oczkach), dodać 2 łyżeczki cynamonu i 3 łyżki cukru(do jabłek). Można dodać więcej cukru jak ktoś chce żeby było słodsze.
Blachę posmarować masłem i wysypać bułką tartą.
składniki sypie podzielić na 3 części a jabłka na 2 części.
1 część składników sypkich - równo wysypać na blachę. Na to; 1 cześć jabłek w miarę równo rozłożyć.
Następna część skł. sypkich. Na to ostatnia część jabłek i na jabłka ostatnia część skł. sypkich. Na wierzch rozłożyć blisko siebie masło(nożem wiórki strugać). Piec 55 minut.


Prześlij przepis

~Gosc | 26-03-11 | Czytano: 17198 razy | komentarzy [1]
Szarlotka bez jajek  komentarz



Opinie i komentarze na temat Szarlotka bez jajek kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Szarlotka bez jajek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2011-11-02 17:44

szybkie,tanie i łatwe,troszkę za słodkie ale to chyba zależy od jabłek.polecam

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje