Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Szarlotka bez jajek
Czas 60 minut
Porcji 8
Kcal kalorii
Trudność Koszt: Składniki:
2 szkl. mąki
2 szkl. kaszy manny
1 i 3/4 szkl. cukru
2,5 kg jabłek(obranych)
2 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g masła
Szarlotka bez jajek - sposób wykonania:
Przepis z programu Ewa Gotuje.
Składniki sypkie( mąka, cukier,kasza manna, proszek do pieczenia) pomieszać w misce. Obrać i starkować jabłka (na dużych oczkach), dodać 2 łyżeczki cynamonu i 3 łyżki cukru(do jabłek). Można dodać więcej cukru jak ktoś chce żeby było słodsze.
Blachę posmarować masłem i wysypać bułką tartą.
składniki sypie podzielić na 3 części a jabłka na 2 części.
1 część składników sypkich - równo wysypać na blachę. Na to; 1 cześć jabłek w miarę równo rozłożyć.
Następna część skł. sypkich. Na to ostatnia część jabłek i na jabłka ostatnia część skł. sypkich. Na wierzch rozłożyć blisko siebie masło(nożem wiórki strugać). Piec 55 minut.
Prześlij przepis ~Gosc | 26-03-11 | Czytano: 17198 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Szarlotka bez jajek prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują