Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy na Grilla

Szaszłyk

Składniki:

50 dag schabu, 50 dag boczku, 4 cebulki,
2 duże papryki, przyprawy: curry, maggi, jarzynka, sól, oliwa, pieprz, kieliszek octu do skropienia. Można dodać jabłka lub warzywa.

Szaszłyk - sposób wykonania:

Schab i boczek pokroić w cienkie plastry i przekroić na pół w zależności od grubości mięsa - powinny być nieduże kawałki. Rozłożyć na stole jeden kawałek koło drugiego i doprawić przyprawami: curry, maggi, jarzynką, solą, pieprzem i skropić octem. Wszystko zebrać do miski i wlać oliwę, dobrze wymieszać. Zostawić na 24 godziny w lodówce. Pokroić na kawałki paprykę, a cebulkę na plasterki, nadziewać na przemian schab, cebulkę, boczek, paprykę. Gdyby kawałki mięsa były za duże, to można je złożyć lub przekroić. Piec na grillu, aż będą miękkie.


Prześlij przepis

~Gosc | 15-05-08 | Czytano: 26707 razy | komentarzy [0]
Szaszłyk komentarz



Opinie i komentarze na temat Szaszłyk kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Szaszłyk prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje