Strona g³ówna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Szasz³yki z ³ososia

Czas 25 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudno¶æ ³atwe Koszt: do 25 z³

Sk³adniki:

4 filety z ³ososia
2 cebule
2 z±bki czosnku
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
przyprawa do ryb
olej

Szasz³yki z ³ososia - sposób wykonania:

Filety z ³ososia kroimy w grub± kostkê (oko³o 1,5x1,5cm), podobnie robimy z cebul± i papryk±, paprykê jednak najpierw myjemy i pozbawiamy gniazd nasiennych.
Patyczki do szasz³yków namaczamy przez godzinê w wodzie.
Na patyki nabijamy kolejno kostki ³ososia, przeplataj±c je cebul± i papryk±. Gotowe szasz³yki umieszczamy na blaszce wy¶cielonej foli± aluminiow±, skrapiamy je olejem i k³adziemy z±bki czosnku dla aromatu. Przykrywamy i pieczemy godzinê w 200 stopni C.
Pod koniec, na 20 minut przed zakoñczeniem pieczenia najlepiej je odkryæ aby siê zrumieni³y.


Prze¶lij przepis

mewa80 | 20-12-11 | Czytano: 9672 razy | komentarzy [2]
Szasz³yki z ³ososia komentarz



Opinie i komentarze na temat Szasz³yki z ³ososia kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

2 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Szasz³yki z ³ososia prze¶lij przepis w komentarzu. Niech inni te¿ go spróbuj±
Autor
a.
2015-06-26 9:53

a co z czosnkiem ?

Autor
Ewcia
2015-06-26 23:14

Czosnek nadaje miêsu specyficznego smaku i zapachu. Polecam czosnek do ka¿dego miêsnego dania.

Linia t³a strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje