Strona g³ówna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Szasz³yki z ³ososia
Czas 25 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudno¶æ ³atwe
Koszt: do 25 z³
Sk³adniki:
4 filety z ³ososia
2 cebule
2 z±bki czosnku
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
przyprawa do ryb
olej
Szasz³yki z ³ososia - sposób wykonania:
Filety z ³ososia kroimy w grub± kostkê (oko³o 1,5x1,5cm), podobnie robimy z cebul± i papryk±, paprykê jednak najpierw myjemy i pozbawiamy gniazd nasiennych.
Patyczki do szasz³yków namaczamy przez godzinê w wodzie.
Na patyki nabijamy kolejno kostki ³ososia, przeplataj±c je cebul± i papryk±. Gotowe szasz³yki umieszczamy na blaszce wy¶cielonej foli± aluminiow±, skrapiamy je olejem i k³adziemy z±bki czosnku dla aromatu. Przykrywamy i pieczemy godzinê w 200 stopni C.
Pod koniec, na 20 minut przed zakoñczeniem pieczenia najlepiej je odkryæ aby siê zrumieni³y.
Prze¶lij przepis mewa80 | 20-12-11 | Czytano: 9499 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Szasz³yki z ³ososia prze¶lij przepis w komentarzu. Niech inni te¿ go spróbuj±