Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Szaszłyki z tuńczykiem

Czas 30 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 50 zł

Składniki:

Składniki na 4 osoby:
- 3 puszki tuńczyka w sosie własnym 160 g
- 50 g startego parmezanu
- 2 jajka
- ok 200 g bułki tartej
- 8 zielonych oliwek bez pestek
- 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
- natka pietruszki
- oregano, sól i pieprz do smaku

Szaszłyki z tuńczykiem - sposób wykonania:

W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.



Prześlij przepis

| 17-09-14 | Czytano: 2969 razy | komentarzy [0]
Szaszłyki z tuńczykiem komentarz



Opinie i komentarze na temat Szaszłyki z tuńczykiem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Szaszłyki z tuńczykiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje