Strona główna >>
Dania główne >>
Przekąski Szaszłyki z tuńczykiem
Czas 30 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 50 zł
Składniki:
Składniki na 4 osoby:
- 3 puszki tuńczyka w sosie własnym 160 g
- 50 g startego parmezanu
- 2 jajka
- ok 200 g bułki tartej
- 8 zielonych oliwek bez pestek
- 18 pomidorków koktajlowych lub typu cherry
- natka pietruszki
- oregano, sól i pieprz do smaku
Szaszłyki z tuńczykiem - sposób wykonania:
W naczyniu wymieszaj tuńczyka z bułką tartą, parmezanem i jajkami. Do masy dodaj pokrojone drobno oliwki i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem. Uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtocz w bułce tartej i usmaż na patelni ok 3-4 minut. Gdy trochę ostygną nabij je na patyczki do szaszłyków naprzemiennie z pomidorkami. Podawaj udekorowane świeżymi ziołami.
Prześlij przepis | 17-09-14 | Czytano: 3656 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Szaszłyki z tuńczykiem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują