Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z warzyw Szczaw solony na zimę
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 kg szczawiu
2 dag soli
Szczaw solony na zimę - sposób wykonania:
Przepis na szczaw solony na zimę: Listki szczawiu bez szypułek należy zemleć w maszynce (lub bardzo drobno posiekać). Następnie dodajemy sól i dokładnie ze sobą mieszamy.
Tak posolony szczaw przekładamy do słoiczków i zamykamy. Należy pasteryzować przez około 20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 05-07-10 | Czytano: 11956 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Szczaw solony na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują