Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Półmięsne

Sznycle drobiowe ze szparagami

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 25 zł

Składniki:

4 kotlety drobiowe z piersi
12 białych lub zielonych szparagów
1/2 szklanki białego wina
sól, pieprz
3 łyżki musztardy
mąka do obtoczenia mięsa

Sznycle drobiowe ze szparagami - sposób wykonania:

Kotlety umyć, osuszyć, rozbić na grubość około 1 cm. Posmarować z jednej strony musztardą. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce, obgotować 8 minut w osolonej wodzie.
Na każdy kotlet kładziemy 3 szparagi, zawijamy (można spiąć wykałaczką), roladkę posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy roladki następnie podlewamy białym winem i dusimy 20 minut na wolnym ogniu.


Prześlij przepis

~Gosc | 30-07-10 | Czytano: 6761 razy | komentarzy [0]
Sznycle drobiowe ze szparagami komentarz



Opinie i komentarze na temat Sznycle drobiowe ze szparagami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Sznycle drobiowe ze szparagami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje