Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Półmięsne Sznycle drobiowe ze szparagami
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 25 zł
Składniki:
4 kotlety drobiowe z piersi
12 białych lub zielonych szparagów
1/2 szklanki białego wina
sól, pieprz
3 łyżki musztardy
mąka do obtoczenia mięsa
Sznycle drobiowe ze szparagami - sposób wykonania:
Kotlety umyć, osuszyć, rozbić na grubość około 1 cm. Posmarować z jednej strony musztardą. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końce, obgotować 8 minut w osolonej wodzie.
Na każdy kotlet kładziemy 3 szparagi, zawijamy (można spiąć wykałaczką), roladkę posypujemy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy olej, obsmażamy roladki następnie podlewamy białym winem i dusimy 20 minut na wolnym ogniu.
Prześlij przepis ~Gosc | 30-07-10 | Czytano: 7547 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Sznycle drobiowe ze szparagami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują