Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Szparagi z szynką i parmezanem

Czas 30 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pęczek szparagów białych
sól, szczypta cukru
parmezan
szynka parmeńska
masło do smażenia

Szparagi z szynką i parmezanem - sposób wykonania:

Ze szparagów usuwamy zdrewniałe końce - odłamujemy lub odcinamy - związujemy nitką bawełnianą i wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem cukru, tak aby główki wystawały ponad poziom wody (najszybciej się gotują). Szparagi gotujemy al-dente. Szynkę podsmażamy na maśle, dodajemy szparagi, przesmażamy, wyjmujemy na talerz, posypujemy płatkami parmezanu.


Prześlij przepis

mewa80 | 21-05-12 | Czytano: 4837 razy | komentarzy [0]
Szparagi z szynką i parmezanem komentarz



Opinie i komentarze na temat Szparagi z szynką i parmezanem kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Szparagi z szynką i parmezanem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje