Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Szparagi z szynką i parmezanem
Czas 30 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
pęczek szparagów białych
sól, szczypta cukru
parmezan
szynka parmeńska
masło do smażenia
Szparagi z szynką i parmezanem - sposób wykonania:
Ze szparagów usuwamy zdrewniałe końce - odłamujemy lub odcinamy - związujemy nitką bawełnianą i wrzucamy do osolonego wrzątku z dodatkiem cukru, tak aby główki wystawały ponad poziom wody (najszybciej się gotują). Szparagi gotujemy al-dente. Szynkę podsmażamy na maśle, dodajemy szparagi, przesmażamy, wyjmujemy na talerz, posypujemy płatkami parmezanu.
Prześlij przepis mewa80 | 21-05-12 | Czytano: 4782 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Szparagi z szynką i parmezanem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują