Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wędliny

Szynka w galarecie

Składniki:

20 dag szynki konserwowej w cienkich plastrach
25 dag sałatki warzywnej
1/2 bulionu
1 mała żelatyna

Szynka w galarecie - sposób wykonania:

Na każdy plaster szynki kładziemy łyżeczkę sałatki i zawijamy w rulon. Układamy rulony na głębokim półmisku.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie i studzimy. Zimną galantyną zalewamy roladki na półmisku.
Wstawiamy do lodówki na parę godzin. Podajemy na liściu sałaty z sosem majonezowym.


Prześlij przepis

~Gosc | 09-10-08 | Czytano: 29193 razy | komentarzy [0]
Szynka w galarecie komentarz



Opinie i komentarze na temat Szynka w galarecie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Szynka w galarecie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje