Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wędliny Szynka w galarecie
Składniki:
20 dag szynki konserwowej w cienkich plastrach
25 dag sałatki warzywnej
1/2 bulionu
1 mała żelatyna
Szynka w galarecie - sposób wykonania:
Na każdy plaster szynki kładziemy łyżeczkę sałatki i zawijamy w rulon. Układamy rulony na głębokim półmisku.
Żelatynę rozpuszczamy w gorącym bulionie i studzimy. Zimną galantyną zalewamy roladki na półmisku.
Wstawiamy do lodówki na parę godzin. Podajemy na liściu sałaty z sosem majonezowym.
Prześlij przepis ~Gosc | 09-10-08 | Czytano: 29068 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Szynka w galarecie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują