Strona główna >>
Dania mączne >>
Pizza Tarta z fetą i pomidorami
Składniki:
Ciasto na tarte klasyczna
Farsz:
3 pomidory
kostka sera feta
czarne oliwki (ilość wg gustu :))
3/4 szklanki gęstej śmietany
2 jajka
sól, pieprz, oregano,
bazylia świeża
Tarta z fetą i pomidorami - sposób wykonania:
Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, 3/4 fety kroimy w kostkę, 1/4 zostawiamy, śmietanę miksujemy z jajkiem i dodajemy pokruszoną pozostawioną wcześniej fetą.
Masę śmietanową doprawiamy solą (delikatnie gdyż feta jest słona) pieprzem i oregano.
Na podpieczonej tarcie układamy pozbawione skóry i pokrojone w dość grube plastry pomidory, pokrojoną fetę, obsypujemy oliwkami i zalewamy to wszystko przygotowaną śmietaną, zapiekamy przez około 40 minut w temperaturze 200 stopni C. Po upieczeniu dekorujemy listkami bazylii.
Prześlij przepis mewa80 | 11-05-10 | Czytano: 17326 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Tarta z fetą i pomidorami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują