Strona główna >>
Dania mączne >>
Pizza Tarta ze szpinakiem i serem pleśniwoym
Składniki:
Ciasto na tartę wg przepisu ogólnego.
Farsz:
opakowanie szpinaku mrożonego
masło
kostka twarogu
20 dag sera z niebieską pleśnią typu Lazur
szklanka śmietany
2 jajka
sól, pieprz,tymianek
Tarta ze szpinakiem i serem pleśniwoym - sposób wykonania:
Rozmrożony szpinak dusimy na patelni na łyżce masła, doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Twaróg i ser plesniowy rozgniatamy widelcem, łączymy ze śmietaną i jajkami, doprawiamy do smaku ( uwaga z solą gdyz ser pleśniowy jest zwykle słony).
2/3 ciasta wylepiamy na formę, resztę zostawiamy w lodówce, ciasto podpiekamy 15 minut w temperaturze 200 stopni, po tym czasie wyjmujemy i nakładamy na nie podsmażony szpinak, wlewamy masę serowową wymieszaną ze śmietaną, wygładzamy całość łyżką. Z odłożonego ciasta lepiemy wałeczki, dekorujemy nimi kratke na powierzchni tarty. Pieczemy w temperaturze 200 stopni C, przez około 25 minut.
Prześlij przepis mewa80 | 11-05-10 | Czytano: 7248 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Tarta ze szpinakiem i serem pleśniwoym prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują