Strona główna >>
Dania główne >>
Przekąski Tatar śledziowy
Czas 15 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1/4 kg filetów z matiasa
1 cebula
2 żółtka
posiekana natka pietruszki
2 marynowane ogórki
ocet winny
sól, pieprz
Tatar śledziowy - sposób wykonania:
Filety drobniutko posiekać (lub zmielić), aby przypominały tatar, doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać z żółtkami i odrobiną octu winnego ( zamiast dodawać ocet i żółtka do tatara można je ustawić obok półmiska gdyż nie każdy preferuje te dodatki).
Na półmisku układamy kule uformowane z posiekanych filetów, wokół posypujemy posiekaną cebulką i ogórkami. Dekorujemy posiekana natka pietruszki.
Prześlij przepis asieńka | 01-06-10 | Czytano: 12033 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Tatar śledziowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują