Strona główna >> Dania główne >> Przekąski

Tatar śledziowy

Czas 15 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1/4 kg filetów z matiasa
1 cebula
2 żółtka
posiekana natka pietruszki
2 marynowane ogórki
ocet winny
sól, pieprz

Tatar śledziowy - sposób wykonania:

Filety drobniutko posiekać (lub zmielić), aby przypominały tatar, doprawić do smaku solą, pieprzem, wymieszać z żółtkami i odrobiną octu winnego ( zamiast dodawać ocet i żółtka do tatara można je ustawić obok półmiska gdyż nie każdy preferuje te dodatki).
Na półmisku układamy kule uformowane z posiekanych filetów, wokół posypujemy posiekaną cebulką i ogórkami. Dekorujemy posiekana natka pietruszki.


Prześlij przepis

asieńka | 01-06-10 | Czytano: 11954 razy | komentarzy [0]
Tatar śledziowy komentarz



Opinie i komentarze na temat Tatar śledziowy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Tatar śledziowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje