Strona główna >> Kuchnie Świata >> Skandynawia

Tatar z Łososia

Czas 35 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

400 g łososia
1 drobno posiekana cebulka (może być czerwona)
1 łyżeczka skórki cytrynowej
3 łyżki posiekanego kopru
4 żółtka
1 łyżka marynowanego pieprzu
1 łyżka soku z cytryny
sól i pieprz

Tatar z Łososia - sposób wykonania:

Łososia mielimy i dodajemy pozostałe składniki. Formujemy (najlepiej za pomocą foremek lub filiżanek) i schładzamy. Tatar z łososia podajemy po upływie 1 godzinie schładzania, tak aby przyprawy przesiąknęły w rybę.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 23823 razy | komentarzy [0]
Tatar z Łososia komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz