Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Torcik śmietankowy z jagodami
Czas 35 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
3 galaretki o smaku owoców leśnych
pół litra śmietany 30%
pół paczki długich biszkoptów
borówki amerykańskie lub inne owoce (np. jagody, maliny)
Torcik śmietankowy z jagodami - sposób wykonania:
Przepis z programu Ewa gotuje na torcik śmietankowy. 2 galaretki rozpuszczamy w 2 szklankach wody, studzimy. Śmietanę ubijamy a pod koniec ubijania dodajemy tężejące galaretki. Biszkoptami wykładamy dno w tortownicy, na nie wysypujemy owoce oraz wylewamy masę śmietanową. Ostatnią galaretkę rozpuszczamy w półtorej szklanki wrzącej wody, studzimy, gdy zacznie tężeć wylewamy na cisto.
Ciasto schładzamy w lodówce. Można podawać z bitą śmietaną.
Prześlij przepis mewa80 | 17-09-11 | Czytano: 21141 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Torcik śmietankowy z jagodami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują