Strona główna >>
Desery >>
Torty Torcik z winogronami
Czas 35 minut
Porcji 10
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
Spód ciasta:
opakowanie okrągłych biszkoptów do wyłożenia ciasta
poncz do nasączenia:
kieliszek (25ml) winiaku
2 kieliszki wody
sok z cytryny
Krem:
kostka masła
4 jajka
szklanka cukru pudru
cukier waniliowy
winogrona kiść jasnych i kiść ciemnych
2 jabłka
Torcik z winogronami - sposób wykonania:
Biszkopty układamy ciasno na dnie tortownicy, skrapiamy je przygotowanym ponczem (wszystkie składniki ponczu mieszamy ze sobą).
Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Jabłka obieramy i tarkujemy na tarce z grubymi oczkami. Winogrona przekrajamy i usuwamy z nich pestki.
Masło rozcieramy mikserem z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy po jednym jajku (wciąż ucierając), następnie dodajemy jabłka, mieszamy.
Krem wykładamy na biszkopty. Na kremie układamy winogrona - raz rząd jasnych, raz ciemnych.
Gdy galaretka zaczyna tężeć, wylewamy ją na ciasto.
Całość wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Prześlij przepis mewa80 | 02-10-10 | Czytano: 8244 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Torcik z winogronami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują