Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Tort czekoladowo - orzechowy

Czas 60 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

30 dag gorzkiej czekolady (3 tabliczki)
30 dag orzechów włoskich
25 dag masła
10 dag cukru
1 cukier waniliowy
6 jajek

Tort czekoladowo - orzechowy - sposób wykonania:

Tort czekoladowo orzechowy Ewa Gotuje, 2 tabliczki czekolady zmielić wraz z orzechami. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodać orzechy i czekoladę a następnie pianę ubitą z białek.
Pozostałą tabliczkę czekolady - trzecią - pokroić w kostkę, dodać do masy.
Tortownicę nasmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Piec godzinę w 190 stopniach C.


Prześlij przepis

Kamiś | 05-01-11 | Czytano: 15300 razy | komentarzy [0]
Tort czekoladowo - orzechowy komentarz



Opinie i komentarze na temat Tort czekoladowo - orzechowy kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Tort czekoladowo - orzechowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje