Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Tort czekoladowo - orzechowy
Czas 60 minut
Porcji 12
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
30 dag gorzkiej czekolady (3 tabliczki)
30 dag orzechów włoskich
25 dag masła
10 dag cukru
1 cukier waniliowy
6 jajek
Tort czekoladowo - orzechowy - sposób wykonania:
Tort czekoladowo orzechowy Ewa Gotuje, 2 tabliczki czekolady zmielić wraz z orzechami. Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami. Dodać orzechy i czekoladę a następnie pianę ubitą z białek.
Pozostałą tabliczkę czekolady - trzecią - pokroić w kostkę, dodać do masy.
Tortownicę nasmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Piec godzinę w 190 stopniach C.
Prześlij przepis Kamiś | 05-01-11 | Czytano: 15300 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Tort czekoladowo - orzechowy prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują