Strona główna >> Desery >> Torty

Tort lodowo-bezowy z owocami

Czas 120 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 50 zł

Składniki:

1 opakowanie bezów
1/2 litra śmietany kremówki
2 opakowania cukru waniliowego
1/2 litra lodów śmietankowo-owocowych
1/2 litra lodów czekoladowych
50 dag truskawek (malin, poziomek, jagód)

Tort lodowo-bezowy z owocami - sposób wykonania:

Na dnie tortownicy szczelnie układamy bezy. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Na bezy wykładamy 1/3 części ubitej śmietany. Na warstwę śmietany wykładamy lody na przemian czekoladowe i owocowe. Układamy następną warstwę z bezów i lodów. Dekorujemy owocami i bitą śmietaną.
Do natychmiastowego spożycia. Nie nadaje się do przechowywania.


Prześlij przepis

Kamiś | 25-05-08 | Czytano: 41681 razy | komentarzy [1]
Tort lodowo-bezowy z owocami komentarz



Opinie i komentarze na temat Tort lodowo-bezowy z owocami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Tort lodowo-bezowy z owocami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2010-05-01 17:35

to musi byc dobre i slodkie:)))

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje