Strona główna >>
Desery >>
Torty Tort lodowo-bezowy z owocami
Czas 120 minut
Porcji 12
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 50 zł
Składniki:
1 opakowanie bezów
1/2 litra śmietany kremówki
2 opakowania cukru waniliowego
1/2 litra lodów śmietankowo-owocowych
1/2 litra lodów czekoladowych
50 dag truskawek (malin, poziomek, jagód)
Tort lodowo-bezowy z owocami - sposób wykonania:
Na dnie tortownicy szczelnie układamy bezy. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Na bezy wykładamy 1/3 części ubitej śmietany. Na warstwę śmietany wykładamy lody na przemian czekoladowe i owocowe. Układamy następną warstwę z bezów i lodów. Dekorujemy owocami i bitą śmietaną.
Do natychmiastowego spożycia. Nie nadaje się do przechowywania.
Prześlij przepis Kamiś | 25-05-08 | Czytano: 41803 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Tort lodowo-bezowy z owocami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują