Strona główna >> Desery >> Torty

Tort z jabłkami

Czas 65 minut Porcji 12 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

8 łyżek maki pszennej tortowej
1 łyżka maki ziemniaczanej
pół szklanki cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
9 łyżeczek gorącej wody

1 kg jabłek
budyń śmietankowy
pół litra śmietany 30%

Tort z jabłkami - sposób wykonania:

Żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy wodę, miksujemy i studzimy. Mąki mieszamy ze sobą i z proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy z żółtkami. Z białek ubijamy pianę, dodajemy 3 łyżki cukru, dodajemy to do masy.
Ciasto wylewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy 25 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy na 3 części.
Jabłka obieramy, kroimy, prażymy z 3 łyżkami wody. Budyń rozprowadzamy w pół szklanki wody (i resztą cukru), dodajemy do jabłek, gotujemy. Jabłka wykładamy na biszkopt, przykrywamy drugim, studzimy, na wierzch drugiego wykładamy bitą śmietanę i 3 biszkopt. Dekorujemy wg uznania.


Prześlij przepis

mewa80 | 11-08-10 | Czytano: 9089 razy | komentarzy [1]
Tort z jabłkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Tort z jabłkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Tort z jabłkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2010-09-28 13:24

b. smaczny i jak na tort to bardzo lekki

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje