Strona główna >> Desery >> Zimne desery

Truskawki zanurzone w kremie

Czas 15 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 niepełne szklanki jogurtu naturalnego (około 400 ml)
40 dag truskawek
1 galaretka truskawkowa

Truskawki zanurzone w kremie - sposób wykonania:

Galaretkę rozpuszczamy dokładnie w szklance wrzącej wody, gdy przestygnie wlewamy ja do ubitego w melakserze jogurtu. Mieszamy do momentu gdy powstanie jednolita, puszysta masa, natychmiast rozlewamy ją do pucharków. Na wierzch układamy truskawki, wciskając je lekko w masę. Odstawiamy do wystudzenia. Przed podanie można udekorować bitą śmietaną.


Prześlij przepis

mewa80 | 05-07-10 | Czytano: 33824 razy | komentarzy [0]
Truskawki zanurzone w kremie komentarz



Opinie i komentarze na temat Truskawki zanurzone w kremie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Truskawki zanurzone w kremie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje