Strona główna >> Desery >> Ciasta

Truskawkowe tiramisu

Składniki:

opakowanie podłużnych biszkoptów
25 dag mascarpone lub twaróg śmietankowy
szklanka śmietanki 30%
1 galaretka truskawkowa
cukier waniliowy
pół kg truskawek
pół szklanki posłodzonej wody z wyciśniętą cytryną
cukier puder

Truskawkowe tiramisu - sposób wykonania:

Dno formy wykładamy biszkoptami i nasączamy je wodą z sokiem z cytryny.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki, osuszamy. Śmietanę ubijamy i dodajemy do zmiksowanego z cukrem waniliowym twarogu. Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, gdy zaczyna tężeć, dodajemy ją do masy twarogowej.
Całość dokładnie mieszamy, połowę masy wykładamy na nasączone biszkopty, na masę kładziemy truskawki i przykrywamy je biszkoptami, nasączamy je posłodzoną woda z sokiem i nakładamy resztę masy, wierzch dekorujemy pozostałymi truskawkami.
Wstawiamy do lodówki, żeby ciasto dokładnie zastygło.


Prześlij przepis

mewa80 | 31-05-10 | Czytano: 10665 razy | komentarzy [0]
Truskawkowe tiramisu komentarz



Opinie i komentarze na temat Truskawkowe tiramisu kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Truskawkowe tiramisu prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje