Strona główna >> Kuchnie Świata >> Kraje arabskie

Tureckie Szaszłyki

Składniki:

1 ząbek czosnku
1 pęczek kolendry
300 g drobno posiekanej cielęciny
1/2 łyżeczki proszku musztardowego
1 łyżeczka papryki w proszku
1 łyżeczka soli
pieprz
1/2 ostrej papryki w proszku
2 łyżki oliwy z oliwek
1 bakłażan
300 g wołowiny na rola

Tureckie Szaszłyki - sposób wykonania:

Czosnek obrać i posiekać. Kolendrę opłukać i także posiekać. Masę mięsną wymieszać z czosnkiem, połową kolendry, proszkiem musztardowym i słodką papryką. Odstawić do lodówki. Resztę kolendry wymieszać na pastę z solą, pieprzem, papryką ostrą i oliwą. Bakłażana pokroić na kwadraty o wielkości 3 cm. Kwadraty mięsa i bakłażana nasmarować masą mięsną. Na szpadki nadziewać na przemian faszerowane mięso i faszerowanego bakłażana. Szaszłyki grillować przez ok. 20 minut.


Prześlij przepis

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 24414 razy | komentarzy [0]
Tureckie Szaszłyki komentarz



Opinie i komentarze na temat Tureckie Szaszłyki kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Tureckie Szaszłyki prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje