Strona główna >>
Dania Dietetyczne >>
Dieta proteinowa Dukana Udka kurczaka w sosie koperkowym Dukana
Czas 55 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
dowolna ilość udek (mogą być same pałki)
mały jogurt 0%
pęczek koperku świeżego
kostka rosołowa
pieprz
ulubione przyprawy
Udka kurczaka w sosie koperkowym Dukana - sposób wykonania:
Z kurczaka ściągamy skórę, do rondelka wlewamy wodę, gotujemy ją, rozpuszczamy w niej kostkę rosołową. Wkładamy kurczaka i dusimy około 40 minut aż mięsko będzie mięciutkie. Pod koniec duszenia dodajemy posiekany koperek (ewentualnie jeszcze doprawiamy) a sos zabielamy jogurtem (prze dodaniem jogurtu warto zdjąć kurczaka z ognia, wówczas sos się nie zetnie).
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana Polecamy poradnik: Przepisy
wigilijne diety Dukana
Prześlij przepis mewa80 | 29-09-10 | Czytano: 19634 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Udka kurczaka w sosie koperkowym Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują