Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Udka kurczaka w sosie koperkowym Dukana

Czas 55 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

dowolna ilość udek (mogą być same pałki)
mały jogurt 0%
pęczek koperku świeżego
kostka rosołowa
pieprz
ulubione przyprawy

Udka kurczaka w sosie koperkowym Dukana - sposób wykonania:

Z kurczaka ściągamy skórę, do rondelka wlewamy wodę, gotujemy ją, rozpuszczamy w niej kostkę rosołową. Wkładamy kurczaka i dusimy około 40 minut aż mięsko będzie mięciutkie. Pod koniec duszenia dodajemy posiekany koperek (ewentualnie jeszcze doprawiamy) a sos zabielamy jogurtem (prze dodaniem jogurtu warto zdjąć kurczaka z ognia, wówczas sos się nie zetnie).
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 29-09-10 | Czytano: 18955 razy | komentarzy [2]
Udka kurczaka w sosie koperkowym Dukana komentarz



Opinie i komentarze na temat Udka kurczaka w sosie koperkowym Dukana kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

2 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Udka kurczaka w sosie koperkowym Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2014-01-27 17:38

Zagęszczamy sos jogurtem? Jaki sos? To będzie tylko wywar z mięsa z koperkiem-sama rzadka woda...może dodać łyżkę skrobi kukurydzianej do zageszczenia wywaru, a dopiero potem zabielić jogurtem?

Autor
Tytul
2014-01-28 9:20

no jak się doda jogurt to nie będzie taka żadka :) to jest dieta - czas zapomnieć o gęstych sosach :)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje