Strona główna >> Dania główne >> Drób

Udka pieczone z rodzynkami

Czas 60 minut Porcji 5 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

5 pałek z kurczaka
torebka ryżu
1 cebula
suszone morele
rodzynki - po małej garści
łyżka masła
pieprz, sól, olej do smażenia

Udka pieczone z rodzynkami - sposób wykonania:

Kurczaka opłukać, osuszyć, przyprawić sola i pieprzem, obsmażyć na gorącym oleju - odłożyć. Cebulę posiekać w kostkę, przesmażyć na oleju, do cebuli włożyć udka oraz wcześniej przelane wrzątkiem - morele i rodzynki (morele pokroić), całość zalać wodą, dusić około pół godziny.
Ryż ugotować na półtwardo, wyłożyć go do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, na niego położyć kurczaka całość zalewając sosem z jego duszenia, piec 20 minut w temperaturze 150 stopni (pod przykryciem np. z folii aluminiowej).


Prześlij przepis

mewa80 | 21-06-10 | Czytano: 9173 razy | komentarzy [0]
Udka pieczone z rodzynkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Udka pieczone z rodzynkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Udka pieczone z rodzynkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje