Strona główna >> Przepisy na swieta >> Potrawy Wigilijne

Uszka do barszczu

Czas 45 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność średnie Koszt: do 10 zł

Składniki:

ciasto:
pół kg mąki
1 jajko
szczypta soli
ok. 1 szklanki gorącej wody
farsz:
100 g suszonych grzybów (ugotowane a więc mogą być z barszczu)
1 cebula
masło do smażenia

Uszka do barszczu - sposób wykonania:

Polecam pyszne uszka wigilijne ze sprawdzonego rodzinnego przepisu. Mąkę wysypujemy na stolnicę, zaparzamy gorącą wodą, dodajemy jajko, sól i zagniatamy ciasto.
Cebulkę obieramy, szklimy na oleju, dodajemy drobno posiekane ugotowane grzyby suszone, doprawiamy do smaku.
Ciasto cieniutko wałkujemy, kroimy na kwadraty, na każdy nakładamy farsz, zlepiamy tworząc uszka. Wrzucamy je na osolony wrzątek, gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia. Osączamy, podajemy do barszczu.


Prześlij przepis

asieńka | 15-12-10 | Czytano: 23293 razy | komentarzy [0]
Uszka do barszczu komentarz



Opinie i komentarze na temat Uszka do barszczu kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Uszka do barszczu prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje