Strona główna >>
Przepisy na swieta >>
Potrawy Wigilijne Uszka do barszczu
Czas 45 minut
Porcji 6
Kcal kalorii
Trudność średnie
Koszt: do 10 zł
Składniki:
ciasto:
pół kg mąki
1 jajko
szczypta soli
ok. 1 szklanki gorącej wody
farsz:
100 g suszonych grzybów (ugotowane a więc mogą być z barszczu)
1 cebula
masło do smażenia
Uszka do barszczu - sposób wykonania:
Polecam pyszne uszka wigilijne ze sprawdzonego rodzinnego przepisu. Mąkę wysypujemy na stolnicę, zaparzamy gorącą wodą, dodajemy jajko, sól i zagniatamy ciasto.
Cebulkę obieramy, szklimy na oleju, dodajemy drobno posiekane ugotowane grzyby suszone, doprawiamy do smaku.
Ciasto cieniutko wałkujemy, kroimy na kwadraty, na każdy nakładamy farsz, zlepiamy tworząc uszka. Wrzucamy je na osolony wrzątek, gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia. Osączamy, podajemy do barszczu.
Prześlij przepis asieńka | 15-12-10 | Czytano: 24226 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Uszka do barszczu prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują