Strona główna >> Desery >> Ciasta

Wafle domowe

Składniki:

opakowanie suchych wafli
puszka mleka skondensowanego
słoiczek kwaskowych powideł śliwkowych lub czarnej porzeczki
2 łyżki wódki

Wafle domowe - sposób wykonania:

Mleko gotować przez 2,5 godziny ( puszka musi być pod wodą), ostudzić, zawartość wymieszać z wódką. Wafle posmarować kajmakiem - dwukrotnie. Zamiast kajmaku można użyć do posmarowania powideł.
Gdy wafle troszkę namokną od kajmaku lub powideł, należy pokroić je na mniejsze, dowolnej wielkości kwadraty.



Prześlij przepis

~Gosc | 31-05-10 | Czytano: 20038 razy | komentarzy [2]
Wafle domowe komentarz



Opinie i komentarze na temat Wafle domowe kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

2 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Wafle domowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
as
2016-11-03 13:02

to co z tym kajmakiem smarowac czy nie?

Autor
Ola
2016-11-03 13:40

Albo smarujesz kajmakiem albo powidłami. Wybór należy do Ciebie.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje