Strona główna >>
Desery >>
Ciasta Wafle domowe
Składniki:
opakowanie suchych wafli
puszka mleka skondensowanego
słoiczek kwaskowych powideł śliwkowych lub czarnej porzeczki
2 łyżki wódki
Wafle domowe - sposób wykonania:
Mleko gotować przez 2,5 godziny ( puszka musi być pod wodą), ostudzić, zawartość wymieszać z wódką. Wafle posmarować kajmakiem - dwukrotnie. Zamiast kajmaku można użyć do posmarowania powideł.
Gdy wafle troszkę namokną od kajmaku lub powideł, należy pokroić je na mniejsze, dowolnej wielkości kwadraty.
Prześlij przepis ~Gosc | 31-05-10 | Czytano: 20038 razy | komentarzy [2]
2 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Wafle domowe prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują