Strona główna >>
Dania główne >>
Przekąski Warzywa w cieście
Czas 55 minut
Porcji 5
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
200 g mąki pszennej
3 jajka
3/4 szklanki śmietanki 12%
mieszanka ziół - tymianek, bazylia, oregano
ząbek czosnku
pieprz, sól
odrobina soku z cytryny
olej do głębokiego smażenia
ulubione warzywa :
polecam : brokuł, kalafior, paprykę, marchewkę, cukinię
Warzywa w cieście - sposób wykonania:
Idealna propozycja na przyjęcie. Można oprócz sosu do warzyw panierowanych w cieście naleśnikowym dołączyć również wykałaczki :), to ułatwi jedzenie.
Mąkę przesiać, dodać śmietankę, jajka, , zioła, wycisnąć czosnek i odrobinę soku z cytryny, posolić, dodać troszkę pieprzu - wszystko zmiksować na gładkie ciasto. Warzywa obmyć, brokuła i kalafiora podzielić na różyczki, paprykę i marchewkę pokroić w paski, cukinię w plasterki. Każde warzywo maczać w cieście i smażyć na głębokim oleju z każdej strony, na rumiano (około 5 minut).
Podajemy do mięsa lub z ulubionymi sosami.
Prześlij przepis mewa80 | 23-07-10 | Czytano: 10577 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Warzywa w cieście prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują