Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Węgierska zupa gulaszowa

Czas 65 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

500 g wołowiny
2 duże cebule
3 łyżki przecieru pomidorowego
3 łyżki keczupu
łyżka mąki pszennej
łyżka masła
ostra papryka
sól

Węgierska zupa gulaszowa - sposób wykonania:

Bardzo prosta a niezwykle smaczna i sycąca węgierska zupa gulaszowa.
Wołowinę myjemy, osuszamy kroimy w kostkę, cebulę również kroimy w kostkę. Masło roztopić na patelni, wrzucić posiekaną cebulę wraz z wołowiną, zrumienić, pod koniec smażenia oprószyć całość mąką.
Mięso przełożyć do garnka, zalać sześcioma szklankami wody, dodać koncentrat i gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem do momentu aż mięso będzie zupełnie miękkie. Na koniec doprawić keczupem oraz solą i ostra papryką.

Na 20-30 minut przed końcem gotowania można dodać czerwoną paprykę pokrojoną w słupki.


Poleć przepis znajomemu

mewa80 | 16-02-11 | Czytano: 25895 razy | komentarzy [0]
Węgierska zupa gulaszowa komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz