Strona główna >> Kuchnie Świata >> Węgry

Węgierskie Naleśniki

Składniki:

12 naleśników
0,5 kg cielęciny
2 cebule
pomidor
2 szklanki gęstej śmietany
smalec
sól
2 łyżeczki mielonej papryki
2 łyżeczki mąki

Węgierskie Naleśniki - sposób wykonania:

Usmażyć naleśniki. Cebulę zeszklić na smalcu, dodać pokrojone mięso, podsmażyć, dodać 2 łyżki wody i dusić pod przykryciem 15-20 min. Dodać obrany ze skórki i pokrojony pomidor, mieloną paprykę, dusić razem 5 minut. Osączyć na sicie i zmielić. Włożyć do rondla, dodać 2 łyżki śmietany i nieco sosu z duszenia. Dusić 5 min. Na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu i zwinąć w rulon.
Naleśniki ułożyć w żaroodpornej formie, zapiekać 10 min (160°C). Przed podaniem polać sosem z reszty śmietany zagotowanej z 2 łyżeczkami mąki i 2-3 łyżkami sosu z duszenia mięsa.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 30590 razy | komentarzy [0]
Węgierskie Naleśniki komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz