Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Wieprzowina w miodzie

Czas 35 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

1 kg łopatki wieprzowej lub szynki
3 cebule
4 ząbki czosnku
2 owoce jałowca
2 liście laurowe
3 ziarna ziela ang
po łyżeczce:
zioła prowansalskie
mielona papryka słodka
majeranek

4 łyżki oliwy
2 łyżki miodu
sól, pieprz

Wieprzowina w miodzie - sposób wykonania:

Mięso myjemy, osuszamy następnie kroimy w plastry 0,5 cm. Mięso posypujemy wszystkimi wymienionymi przyprawami - liście laurowe kruszymy.

Cebulę kroimy w talarki, czosnek siekamy, układamy to na mięsie, polewamy płynnym miodem (miód można roztopić w mikrofali lub na niewielkim ogniu) i oliwą, wstawiamy do lodówki na 2 dni.
Następnie zdejmujemy czosnek i cebulę a mięso podlewamy szklanką wodą i dusimy około 2 godzin. W trakcie duszenia odparowany sos uzupełniamy wodą.

Tak przygotowana wieprzowina jest pyszna :-)


Prześlij przepis

asieńka | 11-10-11 | Czytano: 10556 razy | komentarzy [0]
Wieprzowina w miodzie komentarz



Opinie i komentarze na temat Wieprzowina w miodzie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Wieprzowina w miodzie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje