Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy na Grilla

Wieprzowina z grilla po tajsku

Czas 25 minut Porcji 2 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

- 400 g wieprzowiny
- 150 ml ładnego sosu satay
- 2 łyżki grubo posiekanych łodyg kopru
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- sól do smaku

Wieprzowina z grilla po tajsku - sposób wykonania:

Wieprzowinę umyć, osuszyć i pokroić w paski o wielkości według własnego uznania. Pozostałe składniki wymieszać z łagodnym sosem satay i zamarynować przygotowane uprzednio mięso.

Po około 2 godzinach piec kawałki mięsa na grillu przez około 7 minut z każdej strony.


Prześlij przepis

~Gosc | 08-05-08 | Czytano: 6424 razy | komentarzy [0]
Wieprzowina z grilla po tajsku komentarz



Opinie i komentarze na temat Wieprzowina z grilla po tajsku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Wieprzowina z grilla po tajsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje