Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy na Grilla Wieprzowina z grilla po tajsku
Czas 25 minut
Porcji 2
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- 400 g wieprzowiny
- 150 ml ładnego sosu satay
- 2 łyżki grubo posiekanych łodyg kopru
- 1 łyżka cukru
- 3 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki oliwy
- sól do smaku
Wieprzowina z grilla po tajsku - sposób wykonania:
Wieprzowinę umyć, osuszyć i pokroić w paski o wielkości według własnego uznania. Pozostałe składniki wymieszać z łagodnym sosem satay i zamarynować przygotowane uprzednio mięso.
Po około 2 godzinach piec kawałki mięsa na grillu przez około 7 minut z każdej strony.
Prześlij przepis ~Gosc | 08-05-08 | Czytano: 6632 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Wieprzowina z grilla po tajsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują