Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przepisy na pyszne sałatki Wiosenna surówka z kalarepką
Czas 15 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 kalarepa
1 żółta papryka
1 czerwona
mały seler
puszka kukurydzy
1 por
1 ząbek czosnku
pęczek koperku
po 2 łyżki majonezu i śmietany
sól, pieprz
Wiosenna surówka z kalarepką - sposób wykonania:
Obraną kalarepę ścieramy na tarce o grubych oczkach, podobnie robimy z selerem. Paprykę kroimy w kostkę (umytą i pozbawioną gniazd nasiennych), kukurydzę odsączamy, pora kroimy w półplasterki, koperek drobno siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy majonez, śmietana, wyciśnięty ząbek czosnku, przyprawiamy do smaku.
Prześlij przepis mewa80 | 15-06-10 | Czytano: 9081 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Wiosenna surówka z kalarepką prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują