Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Wiosenny kompot z rabarbarem
Czas 15 minut
Porcji 12
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1,5 litra wody
2 szklanki pokrojonego w kostkę rabarbaru
szklanka agrestu
szklanka cukru
szklanka rodzynek
szklanka białego, słodkiego wina
Wiosenny kompot z rabarbarem - sposób wykonania:
Rodzynki namaczamy w winie i trzymamy godzinkę.Wodę gotujemy z cukrem, dodajemy rabarbar i agrest, zagotowujemy i trzymamy na ogniu 5 minut.
Dodajemy do kompotu rodzynki łącznie z winem, zagotowujemy jeszcze raz i zestawiamy.
Podajemy wychłodzony do temperatury pokojowej.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 07-06-10 | Czytano: 5109 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Wiosenny kompot z rabarbarem prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują