Strona główna >>
Warzywa i owoce >>
Przetwory z owoców Wiśnie w sosie własnym na zimę
Czas 5 minut
Porcji 1
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
2 kg wiśni
0,5 kg cukru
Wiśnie w sosie własnym na zimę - sposób wykonania:
Wiśnie przygotowane w ten sposób wykorzystamy w zimę do ciast, deserów, zachowują one bowiem i smak i kształt - są bardzo jędrne.
Wiśnie myjemy, drylujemy, zasypujemy cukrem na noc by puściły sok. Rano pakujemy ciasno w słoiczki (zostawiając luz od góry - około 2 cm). Pasteryzujemy 15-20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji
przetworów
Prześlij przepis mewa80 | 28-07-10 | Czytano: 13516 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Wiśnie w sosie własnym na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują