Strona główna >> Warzywa i owoce >> Przetwory z owoców

Wiśnie w sosie własnym na zimę

Czas 5 minut Porcji 1 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 kg wiśni
0,5 kg cukru

Wiśnie w sosie własnym na zimę - sposób wykonania:

Wiśnie przygotowane w ten sposób wykorzystamy w zimę do ciast, deserów, zachowują one bowiem i smak i kształt - są bardzo jędrne.
Wiśnie myjemy, drylujemy, zasypujemy cukrem na noc by puściły sok. Rano pakujemy ciasno w słoiczki (zostawiając luz od góry - około 2 cm). Pasteryzujemy 15-20 minut.
Polecamy poradnik: zasady pasteryzacji przetworów


Prześlij przepis

mewa80 | 28-07-10 | Czytano: 13516 razy | komentarzy [0]
Wiśnie w sosie własnym na zimę komentarz



Opinie i komentarze na temat Wiśnie w sosie własnym na zimę kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Wiśnie w sosie własnym na zimę prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje