Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Azja Wołowina z Pędami Bambusa
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
0,5 kg wołowiny, pokrojonej w paski
200g Makaronu ryżowego TaoTao
zielona i czerwona papryka
200g Pędów Bambusa - paski TaoTao
2 ząbki czosnku
2 papryczki chili
pęczek natki pietruszki
1 łyżka Sosu ostrygowego TaoTao
3 łyżki Sosu rybnego TaoT
Wołowina z Pędami Bambusa - sposób wykonania:
Czosnek i chili oczyszczamy i drobno siekamy. Pędy bambusa osączamy, paprykę kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej, dusimy na nim czosnek i chili. Dodajemy mięso pokrojone w paski i smażymy przez kilka minut. Następnie dodajemy 5 łyżek wody, sos ostrygowy i rybny. Do mięsa dodajemy pędy bambusa, oraz warzywa. Wszystko razem krótko gotujemy, na koniec posypujemy natką pietruszki. Podajemy z makaronem ryżowym lub ryżem.
Prześlij przepis ~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 24250 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Wołowina z Pędami Bambusa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują