Strona główna >> Kuchnie Świata >> Azja

Wołowina z Pędami Bambusa

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

0,5 kg wołowiny, pokrojonej w paski
200g Makaronu ryżowego TaoTao
zielona i czerwona papryka
200g Pędów Bambusa - paski TaoTao
2 ząbki czosnku
2 papryczki chili
pęczek natki pietruszki
1 łyżka Sosu ostrygowego TaoTao
3 łyżki Sosu rybnego TaoT

Wołowina z Pędami Bambusa - sposób wykonania:

Czosnek i chili oczyszczamy i drobno siekamy. Pędy bambusa osączamy, paprykę kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej, dusimy na nim czosnek i chili. Dodajemy mięso pokrojone w paski i smażymy przez kilka minut. Następnie dodajemy 5 łyżek wody, sos ostrygowy i rybny. Do mięsa dodajemy pędy bambusa, oraz warzywa. Wszystko razem krótko gotujemy, na koniec posypujemy natką pietruszki. Podajemy z makaronem ryżowym lub ryżem.


Prześlij przepis

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 22759 razy | komentarzy [0]
Wołowina z Pędami Bambusa komentarz



Opinie i komentarze na temat Wołowina z Pędami Bambusa kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Wołowina z Pędami Bambusa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje