Strona główna >> Kuchnie Świata >> Azja

Wołowina z Pędami Bambusa

Czas 60 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

0,5 kg wołowiny, pokrojonej w paski
200g Makaronu ryżowego TaoTao
zielona i czerwona papryka
200g Pędów Bambusa - paski TaoTao
2 ząbki czosnku
2 papryczki chili
pęczek natki pietruszki
1 łyżka Sosu ostrygowego TaoTao
3 łyżki Sosu rybnego TaoT

Wołowina z Pędami Bambusa - sposób wykonania:

Czosnek i chili oczyszczamy i drobno siekamy. Pędy bambusa osączamy, paprykę kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej, dusimy na nim czosnek i chili. Dodajemy mięso pokrojone w paski i smażymy przez kilka minut. Następnie dodajemy 5 łyżek wody, sos ostrygowy i rybny. Do mięsa dodajemy pędy bambusa, oraz warzywa. Wszystko razem krótko gotujemy, na koniec posypujemy natką pietruszki. Podajemy z makaronem ryżowym lub ryżem.
  • Currently 0.00/5

0.0/5 (0 głosów ) Zaloguj się by zagłosować



Poleć przepis znajomemu Poleć przepis znajomemu
~Gosc | 19-05-08| Czytano: 21962 razy |komentarz [0]
Wołowina z Pędami Bambusa komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz