Strona główna >> Napoje >> Alkoholowe

Wyśmienity Ajerkoniak

Składniki:

6 żółtek
20 dag świeżego masła
2 szklanki cukru pudru
1 butelka wódki
1 cukier waniliowy
malutka szczypta soli

Wyśmienity Ajerkoniak - sposób wykonania:

Żółtka utrzeć z cukrami i szczyptą soli na puch, wciąż ucierając dodawać po łyżce masła (brzmi może strasznie ale jest naprawdę pyszne :) o temperaturze pokojowej. Gdy masa stanie się jednolita małymi porcjami wciąż mieszając dodajemy alkohol - aż do jego wyczerpania.
Można kosztować natychmiast po przygotowaniu :)


Prześlij przepis

asieńka | 01-06-10 | Czytano: 32379 razy | komentarzy [0]
Wyśmienity Ajerkoniak komentarz



Opinie i komentarze na temat Wyśmienity Ajerkoniak kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Wyśmienity Ajerkoniak prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje