Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wieprzowina Żeberka panierowane
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
0,5 kg żeberek
pęczek włoszczyzny
liść laurowy
kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
cebula
sól
mąka
2 jajka
bułka tarta
olej do smażenia
Żeberka panierowane - sposób wykonania:
Żeberka porcjujemy, doprawiamy do smaku.
W naczyniu gotujemy wodę, dodajemy włoszczyznę, sól i pozostałe przyprawy. Do gotującej się wody wrzucamy żeberka. Gotujemy na średnim ogniu aż mięso będzie miękkie. Wyjmujemy i studzimy. Przed podaniem każde żeberko panierujemy w mące, bułce i jajku i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Doskonale smakują z frytkami.
Prześlij przepis ~Gosc | 07-06-10 | Czytano: 11709 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Żeberka panierowane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują