Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Żeberka po diabelsku

Składniki:

1 kg żeberek wieprzowych
5 ząbków czosnku
1 spora cebula
3 łyżki octu winnego
3 łyżki miodu
3 łyżki pikantnego keczupu
3 łyżki sosu sojowego
10 łyżek oleju
przyprawa do żeberek
ewentualnie pieprz

Żeberka po diabelsku - sposób wykonania:

Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na paski. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, po zeszkleniu wycisnąć do cebuli czosnek. Dodać ocet, miód, keczup i sos sojowy, wymieszać.
Żeberka włożyć do marynaty na co najmniej dobę, po wyjęciu obsypać przyprawami, wyłożyć pojedynczo w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny (200 stopni C) aż mięsko będzie mięciutkie. Żeberka należy co kilkanaście minut polewać marynatą, będą wówczas bardziej aromatyczne i soczyste.


Prześlij przepis

mewa80 | 25-05-10 | Czytano: 12588 razy | komentarzy [0]
Żeberka po diabelsku komentarz



Opinie i komentarze na temat Żeberka po diabelsku kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Żeberka po diabelsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje