Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wieprzowina Żeberka po diabelsku
Składniki:
1 kg żeberek wieprzowych
5 ząbków czosnku
1 spora cebula
3 łyżki octu winnego
3 łyżki miodu
3 łyżki pikantnego keczupu
3 łyżki sosu sojowego
10 łyżek oleju
przyprawa do żeberek
ewentualnie pieprz
Żeberka po diabelsku - sposób wykonania:
Żeberka umyć, osuszyć, pokroić na paski. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, po zeszkleniu wycisnąć do cebuli czosnek. Dodać ocet, miód, keczup i sos sojowy, wymieszać.
Żeberka włożyć do marynaty na co najmniej dobę, po wyjęciu obsypać przyprawami, wyłożyć pojedynczo w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny (200 stopni C) aż mięsko będzie mięciutkie. Żeberka należy co kilkanaście minut polewać marynatą, będą wówczas bardziej aromatyczne i soczyste.
Prześlij przepis mewa80 | 25-05-10 | Czytano: 12415 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Żeberka po diabelsku prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują