Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Żeberka w miodzie

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

0,5 kg żeberek
przyprawy gotowe do żeberek
2 łyżki miodu
1/3 szklanki oleju
0,5 szklanki wody

Żeberka w miodzie - sposób wykonania:

Żeberka porcjujemy, przyprawiamy i dodajemy miód. Odstawiamy je na około 12 godzin, by przeszły odpowiednim aromatem. Przed pieczeniem dodajemy do naczynia olej i wodę. Pieczemy przez około 2 godziny.
Jest to pyszne danie, w ogóle nie czuć nieszlachetnego ;-) mięsa jakim są żeberka.


Prześlij przepis

~Gosc | 16-12-08 | Czytano: 21726 razy | komentarzy [1]
Żeberka w miodzie komentarz



Opinie i komentarze na temat Żeberka w miodzie kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Żeberka w miodzie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Żeberka w miodzie
2008-12-16 17:18

Żeberka wyszły super. Gdybym sama ich nie

przyrządzała to bym nie powiedziała, że to żeberka, a jakieś pieczone mięso. Pyszne słodkie polecam. Uwaga

by nie spalić, miód ma tendencje do przypalania.

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje