Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wieprzowina Żeberka w miodzie
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
0,5 kg żeberek
przyprawy gotowe do żeberek
2 łyżki miodu
1/3 szklanki oleju
0,5 szklanki wody
Żeberka w miodzie - sposób wykonania:
Żeberka porcjujemy, przyprawiamy i dodajemy miód. Odstawiamy je na około 12 godzin, by przeszły odpowiednim aromatem. Przed pieczeniem dodajemy do naczynia olej i wodę. Pieczemy przez około 2 godziny.
Jest to pyszne danie, w ogóle nie czuć nieszlachetnego ;-) mięsa jakim są żeberka.
Prześlij przepis ~Gosc | 16-12-08 | Czytano: 21893 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Żeberka w miodzie prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują