Strona główna >> Potrawy z mięsa >> Wieprzowina

Zrazy zawijane

Czas 60 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

4 kotlety wieprzowe np. ze schabu
4 słupki sera dowolnego
4 łyżki startego sera
1 łyżka masła
przyprawy: wegeta, sól, pieprz, zioła prowansalskie
sok z cytryny

panierka:
1 jajko
2 łyżki mąki pszennej
bułka tarta
olej do smażenia

Zrazy zawijane - sposób wykonania:

Kotlety rozbijamy, oprószamy wegetą, skrapiamy sokiem z cytryny, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na kilak godzin do lodówki (możemy to zrobić rano, żeby na obiad mieć gotowe).
Po tym czasie wyjmujemy i każdy kawałek mięsa smarujemy z jednej strony masłem, posypać ziołami, położyć słupek sera, zawinąć i spiąć wykałaczką.
Roladkę obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej ( w tej kolejności) i obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem żółtym i zapiekać 20 minut w 200 stopniach C.


Prześlij przepis

mewa80 | 18-06-10 | Czytano: 10512 razy | komentarzy [0]
Zrazy zawijane komentarz



Opinie i komentarze na temat Zrazy zawijane kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zrazy zawijane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje