Strona główna >>
Potrawy z mięsa >>
Wieprzowina Zrazy zawijane
Czas 60 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 25 zł
Składniki:
4 kotlety wieprzowe np. ze schabu
4 słupki sera dowolnego
4 łyżki startego sera
1 łyżka masła
przyprawy: wegeta, sól, pieprz, zioła prowansalskie
sok z cytryny
panierka:
1 jajko
2 łyżki mąki pszennej
bułka tarta
olej do smażenia
Zrazy zawijane - sposób wykonania:
Kotlety rozbijamy, oprószamy wegetą, skrapiamy sokiem z cytryny, zawijamy w folię aluminiową i wkładamy na kilak godzin do lodówki (możemy to zrobić rano, żeby na obiad mieć gotowe).
Po tym czasie wyjmujemy i każdy kawałek mięsa smarujemy z jednej strony masłem, posypać ziołami, położyć słupek sera, zawinąć i spiąć wykałaczką.
Roladkę obtoczyć w mące, jajku, bułce tartej ( w tej kolejności) i obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać serem żółtym i zapiekać 20 minut w 200 stopniach C.
Prześlij przepis mewa80 | 18-06-10 | Czytano: 10390 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zrazy zawijane prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują