Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa cebulowa

Czas 30 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

pół kg cebuli
4 szklanki bulionu
1/4 selera
30 dag ziemniaków
10 dag sera żółtego starkowanego
sól, pieprz,
posiekana zielenina : natka pietruszki, koperek)
grzanki lub groszek ptysiowy

Zupa cebulowa - sposób wykonania:

Cebule kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy starowanego na dużych oczkach selera, dusimy chwilkę po czym zalewamy bulionem, gotujemy. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę dodajemy do zupy, gotujemy aż będą miękkie.
Doprawiamy do smaku sola i pieprzem, miksujemy blenderem lub przecieramy przez sito.
Zupę podajemy posypaną żółtym serem, zieleniną i grzankami.


Prześlij przepis

mewa80 | 12-05-10 | Czytano: 116648 razy | komentarzy [1]
Zupa cebulowa komentarz



Opinie i komentarze na temat Zupa cebulowa kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa cebulowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
wisienka84
2011-11-10 14:25

zupa niebo w gębie:)polecam robiłam i wyszła wyśmienicie .życzę smacznego

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje