Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Zupa cebulowa
Czas 30 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
pół kg cebuli
4 szklanki bulionu
1/4 selera
30 dag ziemniaków
10 dag sera żółtego starkowanego
sól, pieprz,
posiekana zielenina : natka pietruszki, koperek)
grzanki lub groszek ptysiowy
Zupa cebulowa - sposób wykonania:
Cebule kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym oleju, dodajemy starowanego na dużych oczkach selera, dusimy chwilkę po czym zalewamy bulionem, gotujemy. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę dodajemy do zupy, gotujemy aż będą miękkie.
Doprawiamy do smaku sola i pieprzem, miksujemy blenderem lub przecieramy przez sito.
Zupę podajemy posypaną żółtym serem, zieleniną i grzankami.
Prześlij przepis mewa80 | 12-05-10 | Czytano: 117614 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa cebulowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują