Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Zupa cytrynowa
Czas 30 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
- kości
- włoszczyzna
- 2 litry wody
- 3 dkg mąki
- 12 dkg śmietany
- cytryna
- 1,5 szklanki ryżu
- przyprawy do smaku
Zupa cytrynowa - sposób wykonania:
Gotujemy wywar na kości przez około 30 minut, w połowie gotowania dodajemy włoszczyznę. Następnie mąkę mieszamy ze śmietaną i zagęszczamy przecedzony wywar. Dodajemy ugotowany na sypko ryż.
Cytrynę myjemy, nie obieramy i kroimy w cienkie plastry. Wkładamy je do zupy bezpośrednio przed spożyciem - za wcześnie włożone nadają zupie gorzkawy smak. Doprawiamy zupę przyprawami do smaku.
Polecamy również:
Zupa cytrynowa Ewy Wachowicz
Prześlij przepis Kamiś | 24-08-10 | Czytano: 6060 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa cytrynowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują