Strona główna >>
Pozostałe >>
Przepisy Ewy Wachowicz Zupa cytrynowa
Czas 35 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
udko kurczaka
włoszczyzna : marchewka, seler, pietruszka, cebula
1 cytryna
żółtko
szklanka śmietany
liść laurowy
sól, pieprz
ryż
Zupa cytrynowa - sposób wykonania:
W garnku gotujemy 1,5 litra wody, gdy woda zawrze wrzucamy umyte udko. Po 10 minutach do udka dodajemy umyte, obrane i pokrojone warzywa. Do zupy dodajemy też cebulę (najlepiej przypieczoną)oraz liść laurowy. Po 10 minutach udko wyjmujemy, mięso obieramy, kroimy drobno i wkładamy do zupy. Z cytryny wciskamy sok, dodajemy do żółtka i śmietany a całość - do zupy. Chwile gotujemy nie doprowadzając do wrzenia. Zupę doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Prześlij przepis asieńka | 20-11-10 | Czytano: 10339 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa cytrynowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują