Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Zupa cytrynowa

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

udko kurczaka
włoszczyzna : marchewka, seler, pietruszka, cebula
1 cytryna
żółtko
szklanka śmietany
liść laurowy
sól, pieprz
ryż

Zupa cytrynowa - sposób wykonania:

W garnku gotujemy 1,5 litra wody, gdy woda zawrze wrzucamy umyte udko. Po 10 minutach do udka dodajemy umyte, obrane i pokrojone warzywa. Do zupy dodajemy też cebulę (najlepiej przypieczoną)oraz liść laurowy. Po 10 minutach udko wyjmujemy, mięso obieramy, kroimy drobno i wkładamy do zupy. Z cytryny wciskamy sok, dodajemy do żółtka i śmietany a całość - do zupy. Chwile gotujemy nie doprowadzając do wrzenia. Zupę doprawiamy do smaku sola i pieprzem.


Prześlij przepis

asieńka | 20-11-10 | Czytano: 10339 razy | komentarzy [1]
Zupa cytrynowa komentarz



Opinie i komentarze na temat Zupa cytrynowa kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa cytrynowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Zupa cytrynowa
2010-11-22 14:48

ale smaczna. taka nietypowa. jak ktoś lubi kwaśny smak tę zupę będzie uwielbiać :-)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje