Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Zupa kalafiorowa
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 porcja włoszczyzny: 2 marchewki, pietruszka, kawałek selera
1 kalafior
30 dag ziemniaków
pół szklanki śmietany "do zupy"
2 łyżki masła
Vegeta, sól, pieprz
posiekana zielenina : koperek, natka pietruszki
Zupa kalafiorowa - sposób wykonania:
Przepis na zupę kalafiorową ... z czym? oczywiście z kalafiorem ;)!
Gotujemy około 2 litry wody, warzywa myjemy, obieramy, kroimy cienko, dusimy na łyżce masła. Przekładamy do gotującej się wody. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę, kalafiora dzielimy na różyczki, dodajemy do wywaru i gotujemy do miękkości. Zdejmujemy z ognia, następnie odlewamy pół szklanki zupy, dodajemy śmietanę i wlewamy z powrotem do garnka, dodajemy posiekaną zieleninę, doprawiamy do smaku - solą, pieprzem i ewentualnie Vegetą.
Prześlij przepis mewa80 | 26-07-10 | Czytano: 159282 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa kalafiorowa prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują