Strona główna >> Dania Dietetyczne >> Dieta proteinowa Dukana

Zupa kapuściana Dukana

Czas 45 minut Porcji 6 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

mała główka kapusty
1 marchewka
4 pomidory
1 czerwona papryka
ząbek czosnku
cebula
seler naciowy
pieprz, bazylia, oregano

Zupa kapuściana Dukana - sposób wykonania:

Kapustę szatkujemy drobno, zalewamy woda gotujemy, zagotowujemy, dodajemy obrana i pokrojoną w plastry marchewkę oraz pokrojony seler naciowy i paprykę. Pomidory obieramy ze skóry (sparzmy wrzątkiem aby skóra lepiej zeszła), kroimy w kostkę i podlewamy wodą w osobnym garnku aby lekko się rozgotowały. Gdy kapusta jest już miękka dodajemy do niej pomidory (ewentualnie można uzupełnić woda jeśli zupa jest za gęsta). Całość doprawiamy do smaku solą, pierzem oraz ziołami.
Polecamy poradnik: zasady ogólne diety Dukana
Polecamy poradnik: Przepisy wigilijne diety Dukana


Prześlij przepis

mewa80 | 12-10-10 | Czytano: 16059 razy | komentarzy [0]
Zupa kapuściana Dukana komentarz



Opinie i komentarze na temat Zupa kapuściana Dukana kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa kapuściana Dukana prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje