Strona główna >> Pozostałe >> Przepisy Ewy Wachowicz

Zupa krem z zielonych szparagów

Czas 35 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 25 zł

Składniki:

pęczek zielonych szparagów
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki serka mascarpone
2 łyżki soku z cytryny
sól, pieprz
szczypta cukru
łyżka mąki ziemniaczanej do zagęszczenia

Zupa krem z zielonych szparagów - sposób wykonania:

Ze szparagów, po umyciu, odcinamy główki, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie warzywnym. Główki wrzucamy na osolony wrzątek z dodatkiem szczypty cukru, odcedzamy i wkładamy do wody z dodatkiem lodu.
Gdy szparagi będą miękkie na tyle, ze aż się będą rozpadać miksujemy je lub przecieramy przez sitko. Do kremu dodajemy serek mascarpone oraz sok z cytryny, solimy i pieprzymy do smaku, zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną w kilku łyżkach zimnej wody.
Główki zblanszowanych szparagów układamy na talerzu, zalewamy przygotowanym kremem.


Prześlij przepis

mewa80 | 19-05-12 | Czytano: 4885 razy | komentarzy [0]
Zupa krem z zielonych szparagów komentarz



Opinie i komentarze na temat Zupa krem z zielonych szparagów kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa krem z zielonych szparagów prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje