Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa krem ze szparagów

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 kg szparagów
3 szklanki bulionu (może być z kostki)
2 cebule
łyżka masła
3/4 szklanki śmietany kremówki lub 18%
sól, biały pieprz
3 łyżki parmezanu

Zupa krem ze szparagów - sposób wykonania:

Szparagi umyć, odkroić końce, pokroić na małe kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy szparagi, chwilkę smażymy, dodajemy bulion i śmietanę, gotujemy 20-30 minut.
W między czasie doprawiamy solą i pieprzem. Gdy szparagi są miękkie zupę miksujemy.
Podajemy z pieczywem, posypaną parmezanem, ewentualnie udekorowaną kleksem ze śmietany.


Prześlij przepis

~Gosc | 08-08-10 | Czytano: 7350 razy | komentarzy [0]
Zupa krem ze szparagów komentarz



Opinie i komentarze na temat Zupa krem ze szparagów kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa krem ze szparagów prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje