Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Zupa krem ze szparagów
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
1 kg szparagów
3 szklanki bulionu (może być z kostki)
2 cebule
łyżka masła
3/4 szklanki śmietany kremówki lub 18%
sól, biały pieprz
3 łyżki parmezanu
Zupa krem ze szparagów - sposób wykonania:
Szparagi umyć, odkroić końce, pokroić na małe kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na maśle, dodajemy szparagi, chwilkę smażymy, dodajemy bulion i śmietanę, gotujemy 20-30 minut.
W między czasie doprawiamy solą i pieprzem. Gdy szparagi są miękkie zupę miksujemy.
Podajemy z pieczywem, posypaną parmezanem, ewentualnie udekorowaną kleksem ze śmietany.
Prześlij przepis ~Gosc | 08-08-10 | Czytano: 7218 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa krem ze szparagów prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują