Strona główna >>
Kuchnie Świata >>
Azja Zupa miętowa z krewetkami
Składniki:
250 g krewetek koktajlowych
1,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego
2 garści świeżo posiekanej mięty
3 rozbełtane jajka
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
1 łyżka oleju
sól, świeżo zmielony czarny pieprz
Zupa miętowa z krewetkami - sposób wykonania:
Na łyżce oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek, uważając, aby ich nie przypalić.
Dodać krewetki i smażyć przez kolejną minutę. Podlać bulionem i doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Dodać posiekaną drobno mięte i zdjąć z ognia. Mieszając, dodawać powoli
rozbełtane jajka. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać gorące.
Prześlij przepis ~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 19685 razy | komentarzy [0]
0 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa miętowa z krewetkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują