Strona główna >> Kuchnie Świata >> Azja

Zupa miętowa z krewetkami

Składniki:

250 g krewetek koktajlowych
1,5 litra bulionu drobiowego lub warzywnego
2 garści świeżo posiekanej mięty
3 rozbełtane jajka
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
1 łyżka oleju
sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Zupa miętowa z krewetkami - sposób wykonania:

Na łyżce oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę i czosnek, uważając, aby ich nie przypalić.
Dodać krewetki i smażyć przez kolejną minutę. Podlać bulionem i doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejszyć ogień i gotować przez 10 minut. Dodać posiekaną drobno mięte i zdjąć z ognia. Mieszając, dodawać powoli
rozbełtane jajka. Całość doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać gorące.


Prześlij przepis

~Gosc | 19-05-08 | Czytano: 19614 razy | komentarzy [0]
Zupa miętowa z krewetkami komentarz



Opinie i komentarze na temat Zupa miętowa z krewetkami kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

0 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa miętowa z krewetkami prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje