Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa pieczarkowa z młodą włoszczyzną

Czas 50 minut Porcji 4 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

1 porcja młodej włoszczyzny
30 dag pieczarek
3 łyżki oleju
1 cebula
20 dag drobnego makaronu
garść zieleniny
6 szklanek bulionu z kostki (grzybowy lub drobiowy)
sól, pieprz
odrobina soku z cytryny
pół szklanki kwaśnej śmietany
garść zieleniny
2 łyżki mąki pszennej

Zupa pieczarkowa z młodą włoszczyzną - sposób wykonania:

Pieczarki obrać, pokroić drobno, włoszczyznę oczyścić zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać pieczarki i włoszczyznę, podlać odrobina wody i dusić na małym ogniu do miękkości.
Oprószyć mąką, przyprawami, lekko zrumienić, następnie zalać rosołem, całość dusić 20 minut i dodać makaron, gdy będzie miękki zupa jest gotowa. Przed podaniem doprawić śmietaną i posypać zieleniną.


Poleć przepis znajomemu

~Gosc | 08-06-10 | Czytano: 28653 razy | komentarzy [0]
Zupa pieczarkowa z młodą włoszczyzną komentarz



0 komentarzy

Linia tła strony

Dodaj komentarz