Strona główna >> Dania główne >> Zupy

Zupa rybna

Czas 45 minut Porcji 4 Kcal kalorii Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

2 dzwonki dowolnej ryby: szczupaka, łososia lub karpia
włoszczyzna:
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
1 cebula
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka liści laurowych
7 łyżek przecieru pomidorowego z kartonika
1/3 szklanki białego wina
3 plasterki cytryny
posiekana natka pietruszki

Zupa rybna - sposób wykonania:

Włoszczyznę zalać wodą, posolić, wrzucić liście laurowe, ziele i gotować aż będą miękkie, wyjąć i pokroić w kostkę (cebule i pora wyrzucić).
Do wywaru warzywnego wlewamy wino oraz wkładamy rybę, gotujemy około 15 minut aż ryba będzie miękka.
Pod koniec gotowania dodajemy cytrynę i przecier pomidorowy oraz pokrojone warzywa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy posiekaną natka pietruszki.


Prześlij przepis

mewa80 | 26-05-10 | Czytano: 67268 razy | komentarzy [1]
Zupa rybna komentarz



Opinie i komentarze na temat Zupa rybna kwestia smaku i gustu internautów. Przeczytaj

1 komentarzy

Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa rybna prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują
Autor
Tytul
2011-08-23 19:20

ryba rybna najlepsza na świecie, szczególnie na ostro!!!! pycha polecam, ale dodam, że na bazie pomidorów i papryki the best:)

Linia tła strony

Dodaj komentarz

Ewa gotuje