Strona główna >>
Dania główne >>
Zupy Zupa rybna
Czas 45 minut
Porcji 4
Kcal kalorii
Trudność łatwe
Koszt: do 10 zł
Składniki:
2 dzwonki dowolnej ryby: szczupaka, łososia lub karpia
włoszczyzna:
1 marchewka
1 pietruszka
kawałek selera
kawałek pora
1 cebula
kilka ziaren ziela angielskiego
kilka liści laurowych
7 łyżek przecieru pomidorowego z kartonika
1/3 szklanki białego wina
3 plasterki cytryny
posiekana natka pietruszki
Zupa rybna - sposób wykonania:
Włoszczyznę zalać wodą, posolić, wrzucić liście laurowe, ziele i gotować aż będą miękkie, wyjąć i pokroić w kostkę (cebule i pora wyrzucić).
Do wywaru warzywnego wlewamy wino oraz wkładamy rybę, gotujemy około 15 minut aż ryba będzie miękka.
Pod koniec gotowania dodajemy cytrynę i przecier pomidorowy oraz pokrojone warzywa. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy posiekaną natka pietruszki.
Prześlij przepis mewa80 | 26-05-10 | Czytano: 68378 razy | komentarzy [1]
1 komentarzy
Posiadasz sprzwdzony przepis na Zupa rybna prześlij przepis w komentarzu. Niech inni też go spróbują